Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vedd észre, amit eddig eltitkoltak előled!

Az Igazság nyomában

Az Igazság nyomában

Kígyótartó, a 13. az Orion, magyar nevén Nimród, a 14. eltitkolt csillagjegy..???

2015. április 04. - Az Igazi

Az alábbi cikk a szabadonébredők oldalán jelent meg - ők is a csillagmag-ról vették át - állítólag, mert ott nem találtam.

"Milyen jegyű vagy? Ez a leghétköznapibb kérdés, ha az asztrológia szóba kerül. Az alapján, hogy a Nap éppen hol járt a születésünk pillanatában, a korábban ismert 12 csillagjegy valamelyikébe tartozunk. A Nap látszólagos Föld körüli útját, az ekliptikát i. e. 500-ban osztották fel tizenkét egyenlő szeletre. Ezek a zodiákus jelei, a Kostól a Halakig. A szeleteket többé-kevésbé a háttérben akkor látható csillagképekről nevezték el. Ősi és egyetemes tu­­dás ez, a nagyobb kultúrákban máig azonos nevei vannak a csillagképeknek. Azon­ban ezen a ponton vált el az asztrológia és az asztrozófia is egymástól, ekkortól kerültek ki a csillagok, a csillagképek az asztrológiából, és ma már csak az asztro­zó­fiában jelennek meg, bár az ősi asztrológia is ismerte és alkalmazta ezeket – olvashatjuk az asztrozofia.hu honlapon. Az asztrológia (logosz – értelem, beszéd) a csillagok ismeretének segítségével történő alkotás, teremtés tudománya, míg az asztrozófia (szófia – bölcsesség) maga a csillagbölcselet.

Az asztrológia szerint minden augusztus 15-én született személy oroszlán csillagjegyű (július 23.–augusztus 22.). Kissé árnyalja a képet, ha tudjuk, mi az aszcendensünk – az a csillagkép, amely születésünk pillanatában a keleti horizonton felkel –, ám ezt már bonyolultabb kiszámítani, a születés pontos ideje és helye is szükséges hozzá.

Tizennégy van?

De vajon hogyan lehet az emberiséget 12 típusba osztani? Ráadásul az évezredek során változott a Föld pályája, emiatt a zodiákus jegyei eltolódtak. Sokan már emiatt komolytalannak tartják az asztrológiát, mely sokszor valóban csak a magazinok horoszkóp rovatában közölt, előre gyártott, általánosító, felszínes megállapításokat takar. Ám amint behatóbban kezdünk foglalkozni a témával, rögtön kiderül, hogy amikor a Nap az oroszlán jegyében járt, nem is biztos, hogy találkozott az Oroszlán csillagképpel. Márpedig az igazi, magas szintű tudást a csillagképek hordozzák – s itt kezdődik a csillagbölcselet tudománya. Az asztrozófia nem is a legfrissebb hírekben megjelent 13, hanem mindjárt 14 csillagképet tart számon, hiszen mind az alsó, mind a felső égbolton 7-7 csillagkép van. Eszerint a születési dátumunk alapján a következő csillagképek vannak hatással életünkre.

..."

Igazi

 

 

 

 

 

 

 

Nos ez nagyon szép kezdetű cikk, de sajnos elhasal ott, hogy fogalma sincs az igazi asztrológiáról és matematikáról, ami alapján beosztották a zodiákus jegyeket.

"De vajon hogyan lehet az emberiséget 12 típusba osztani?"

Az ókoriak bezzeg tudtak számolni: a teljes kör alakú (360°) csillagtérképet egyenlő 30°-os részekre osztották. Mivel 360:30=12, így nem volt mit tenni, 12 csillagképet kellett kinevezni. A 12-es szám a számmisztikában is kiemelt szerepű, míg a 14 egyáltalán nem. Ezért sem kézenfekvő, hogy ilyen számú csillagkép lenne. Márcsak azért sem, mert a "7-7 csillagkép" hatalmas ökörség: csillagképből annyi van, mint... égen a csillag!

De el van tolódva..

Igen, mivel a csillagképek nem egységes "sablonméretűek", de a beosztás akkor is 30°-os. Ezért a csillagképek kilógnak ezekből a 30°-os részekből. Ezért mondják például, hogy a Kos a Vízöntő házában van. Mert ott van.

Sokan már emiatt komolytalannak tartják az asztrológiát...

Lássuk be: az asztrológia valóban komolytalan. Tudományos szempontból nem számít tudománynak, mert empirikus bizonyítékok nélküli, nem egységes elméleteken alapul, amit különböző asztrológusok különbözőként fogalmaznak meg. Mint a népmese: mindenki hozzátesz és elvesz egy kicsit belőle, hogy magához igazítsa.

Gyönyörű példája ennek a cikk végén levő lista, amit valaki hasraütés-szerűen írt. Legalább a naptárt megnézhette volna. Tudni kell, hogy a 12 csillagjegy egyenként 28-31 napos, akárcsak a hónapok (amikből szintén 12 van... jé...)

Tuti nem gondolták, hogy lesz olyan hülye, aki összeszámolja, de a 365 napot nem sikerült elosztaniuk (kiegészítve dőlt betűs megjegyzéseimmel) :

"A 14 csillagjegy:

Kos: április 23.–május 11. - 19 nap és egy nap hiányzik a Halak után

Bika: május 11.–június 16. - 31 nap

Nimród (Orion): június 2.–június 24. - 22 nap, belelóg a Bika idejébe...

Ikrek: június 24.–július 16. - 22 nap

Rák: július 26.–augusztus 6. - 12 nap, 10 nap hiányzik az Ikrek után - persze biztos sajtóhiba

Oroszlán: augusztus 8.–szeptember 15.  - 39 nap és 1 nap hiányzik a Rák után

Szűz: szeptember 16.–október 31. - 45 nap!

Mérleg: november 1.–november 21. - 21 nap

Skorpió: november 21.–december 20. - 30 nap és belelóg a Mérlegbe 1 nappal

Kígyótartó: november 11.–december 26. - 46 nap! és belelóg a Mérlegbe 10 nappal, a Skorpióba 30 nappal és még 5-tel a Nyilasba...

Nyilas: december 21.–január 15. - 25 nap

Bak: január 21.–február 12. - 22 nap

Vízöntő: január 31.–március 8. - 37 nap (szökőévben 38) és 12 nappal belelóg a Bakba.

Halak: március 11.–április 21. - 41 nap ás 1 nap hiányzik a Vízöntő után.

Eszerint akik április 22-én, augusztus 7-én, március 9-én, vagy július 16-26 között születtek, azoknak nincs csillagjegye (!), akik június 2. és június 16. között, azok egyszerre bikák és nimródok, Kígyótartó minden nyilas és jópár mérleg és bak is, valamint január 31 és február 22 között mindenki bak és vízöntő is. Na, ha valami, akkor EZ az asztrológia totális megcsúfolása.

Az eredeti teljesen KAMU cikk itt olvasható (ha valaki nevetni szeretne):

http://szabadonebredok.info/kigyotarto-a-13-az-orion-magyar-neven-nimrod-a-14-eltitkolt-csillagjegy/

A bejegyzés trackback címe:

https://azigazsagnyomaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1007312848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása